Nieuws 51 – Verkiezingen 2022

In maart a.s. zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen. Zeven partijen zullen een gooi doen naar de “macht” . De verkiezingsprogramma’s zullen binnenkort wel naar buiten komen met allerlei mooie beloften, die achteraf lang niet allemaal waar gemaakt zullen/kunnen worden. Een heel heet hangijzer bij de voorgaande verkiezingen was bijvoorbeeld: “geen parkeerheffing bij de strandslagen”. Is niets van terecht gekomen, vele berekeningen hebben achteraf aangetoond dat de gemeente het geld/opbrengst niet kon missen.   Aan uitgaven bij de gemeente voor bijvoorbeeld kanjer projecten, wordt zelden getornd ( bijna altijd vallen ze ook nog hoger uit ). Geen probleem voor een gemeente, want plaatselijke belastingen en toeristenbelasting kunnen zij zonder moeite verhogen of je laat verkiezingsbeloften niet door gaan.  Hoe simpel kan het zijn.

Een tweede en wel de belangrijkste verkiezingsbelofte was: HET TELLEN VAN ALLE AANWEZIGE BEDDEN. Helaas niets van terecht gekomen omdat er politieke partijen zijn die de hakken in het zand zetten en hier niet aan willen/durven te beginnen. KIEZERSBEDROG noemen we dat!!  Heel benieuwd zijn wij of er nu politieke partijen zijn die dit onderwerp op hun verkiezingsprogramma zetten. De meest Texelaars hebben op velerlei wijzen aangegeven dat dit heikele punt een “must” moet zijn.  Het zou de politieke partijen sieren nu maar eens echt met de billen bloot te gaan en aan deze wens van de Texelse bevolking tegemoet te komen.  Er zal toch een keihard gegeven/uitgangspunt moeten komen om ECHT te weten hoe we ervoor staan met het aantal slaapplaatsen. Gelukkig wordt er nu een start gemaakt met de registratieplicht voor toeristisch verhuur. De politiek moet maar eens stoppen met verstoppertje spelen en hun oren te laten hangen naar het bestuur van ondernemersvereniging TOP. Wij roepen de politieke partijen op: ZET BEDDENTELLING in je verkiezingsprogramma. Het zal ongetwijfeld extra stemmen opleveren.  En dan ook echt GAAN UITVOEREN!!!

Het bestuur van 10 voor Texel.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.